PALEONTOLOGY MUSEUM

Ганчо Бачкаров

Категория: Обществени сгради
Тип: Проект
Адрес: Аржентина

ГАЛЕРИЯ


DES-Arc

Концептуален проект


4300 кв.м. основна сграда и

две 900 кв.м. сателитни съоръжения


Излизайки от земята, музеят се появява на повърхността, за да разкрие земните находки като машина на времето, пренасяща миналото в настоящето за бъдещето.

 

Архитектурната идея

Разработихме език на архитектурна форма за музейни сгради, който се опитва да изразу символичната и буквална връзка с подземните открития и геоложките процеси, които извеждат миналото на повърхността.

 

Раздвижените и разместени плоскости визуално отразяват процеса на разкриване, а също така се превръщат в подслон за съвремения изследователски процес:

  

- Натрупване на артефакти от миналото чрез разкопки

- Анализ и интерпретация на тези артефакти

- Организация на натрупаните знания, които да имат отношение към свята днес и към свята в бъдещето.

 

Програмата:

Направени бяха невероятни открития на фосили от динозаври в щата Неукен, затънтен и пустинен район на Патагония, Аржентина, които открития изведоха тази област в челните редици на световната палеонтология. Поради което правителството на Неукен се оказа в осезаема нужда от музейни съоръжения.

 

Те поискаха да е нещо повече от традиционен музей и ние разработихме една музейна „система“ за целия район с характерна „идентичност“, която да обедини множеството зони за разкопки от различните (географски и политически) области на щата.

 

  1. Централен музей, включващ научни съоръжения
  2. Три сателитни музея
  3. Подслони за работещи разкопки

 

Този проект трябваше да разработи архитектурна идея за централен музей, който със своята архитектурна символичност да да резонира и в сателитните  сгради, които ще бъдат разположени в отдалечени райони из цялата страна.

 

© 2020 Archimus. All Rights Reserved.