БОРД

Image

арх. Данте Бенини

Данте Бенини започва своето професионално обучение във Венеция, под ръководството на Карло Скарпа, продължава в Англия, а после и в Бразилия, където през 1979 г. се дипломира като архитект от Федералния университет на Бразилия, като ученик на Оскар Нимайер.

През 1978 г. работи като гост архитект в офиса на Франк О. Гери в Санта Моника – Калифорния. Създава „Dante Benini Ingex Архитектура“ с офиси в Сао Паоло (Бразилия), а след това и в Милано (Италия). През 1997 г. арх. Бенини основава студиото „Dante O. Benini & Partners Architects“, което той и до момента ръководи. Работи съвместно с Франк О. Гери, Ричард Майер, Аруп, Даниел Либескинд и много други.
 
.
Image

Карл-Ерик Норрман

Карл-Ерик Норрман  е основател (2002 г.) и генерален секретар на Европейския  културен парламент (ECP), единственият общоевропейски форум за културни личности от всички сектори на изкуството.


Image

Тиери Опикофер

Тиери Опикофер учи право в Женевския университет и журналистика в Женева и Лозана. На 22 годишна възраст той става най-младия редактор за външна политика на страната и главен журналист в "La Suisse" - Женева. От 1987 г. е главен редактор и / или сътрудник на много швейцарски и френски вестници и  списания - пишещи за политика, икономика и социални въпроси.

През 1993 г. специализира в областта на недвижимите имоти, строителството и архитектурата и стартира ежеседмичник - вестник „Tout l'Immobilier", който днес е основната медия в френско-швейцарска Швейцария с повече от 160 000 копия всяка седмица. В 2014 Тиери Опикофер е избран за федерален президент на „Cobaty“ - международна федерация на професионалисти в областта на недвижимите имоти, строителството и градоустройството, със седалище в Париж.

Image

проф. дан арх. Тодор Кръстев

Дипломира архитектура в София (1962). Главен директор на Националния институт за паметници на културата – НИПК (1982-1991). Почетен член на Международния съвет за паметници на културата и забележителни места (ИКОМОС). Почетен председател на ИКОМОС/България. Член на Академия ИКОМОС. Експерт на ЮНЕСКО и ИКОМОС по оценка на Световното наследство (мисии в периода 1993-2020: Авиньон, Лион, Берлин, Будапеща, Москва/Кремъл, Санкт Петербург, Ярославл, Соловецки острови, Киев, Лвов, Котор и др.). Експерт на Европейската комисия и Съвета на Европа. Професор по опазване на културно наследство в Университета по архитектура, строителство и геодезия, София. Ръководител на международни и национални програми и проекти в областта на Опазване на културното наследство. Автор на повече от 100 публикации в България и в чужбина. Лауреат на международни и национални конкурси. Лауреат на Международната премия „Алексей Комеч“ 2018.

Image

проф. дан арх. Бойко Кадинов

Следва архитектура в Париж (BEAUX ARTS - UP1) и София (Университет по архитектура, строителство и геодезия).
Изложби, проекти и лекции в Лондон, Женева, Париж, Рим, Стокхолм, Тулуза, Брюксел, Москва, Лисабон, Барселона и др.
Член на Камарата на архитектите във Франция. Собственик на Архитектурна агенция „Братя Кадинови“.
Професор, Доктор на Архитектурните науки и ръководител катедра „Обществени сгради“ при Архитектурния факултет на УАСГ – София.
Автор на книгите „Десет архитектурни заповеди“, „Трансгресии в архитектурата“, „Обществени сгради“, „Архитектура и медии“ и “Архитектурни скуларии”.
Независим експерт – Награди на Европейския съюз за съвременна архитектура „Mies van der Rohe”.
Вицепрезидент на COBATY 11 – Женева.
Председател на фондация VIZAR – Европейски награди за българска архитектура.
Член на Европейския културен парламент.
© 2020 Archimus. All Rights Reserved.